Seminar gratuit pentru pasagerii cu frică de zbor și tombolă pentru zboruri introductive, de Ziua Internațională a Aviației Civile
FricaDeZbor.ro, primul site din România care tratează Aviația din perspectiva aviofobilor – parte a Asociației Iubim Aviația – și Școala Superioară de Aviație Civilă invită persoanele cu frică de zbor la seminarul gratuit „Nu îmi este frică să zbor”, ediția a XVIII-a, în cea mai dezvoltată bază de pregătire a personalului navigant din România.
Organizat chiar cu prilejul Zilei Internaționale a Aviației Civile (7 decembrie, începând cu ora 10.30), evenimentul are ca obiectiv principal consolidarea percepției pe care pasagerii o au în legătură cu transportul aerian, procedurile de siguranță și personalul navigant, precum și a importanței aviației civile internaționale în dezvoltarea socială, economică și culturală. Pe parcursul a cinci ore, pasagerii afectați de frica de zbor vor avea ocazia să ”călătorească” imaginar în culisele aviației civile, iar la final vor obține, direct de la profesioniști, toate informațiile care să-i ajute să își gestioneze fobia în călătoriile lor viitoare cu avionul.
Seminarul ”Nu îmi este frică să zbor” este organizat interactiv, astfel încât participanții vor lua parte la activități specifice de pregătire a piloților și a însoțitorilor de bord, în simulatoare profesionale. În plus, trei dintre cei prezenți la atelier vor avea ocazia ulterior, prin tragere la sorți, să își înfrunte aviofobia chiar la bordul unui avion de școală, în calitate de copiloți.
”Ziua Internațională a Aviației Civile ne reamintește cât de importantă este aviația în a ne conecta cu lumea și cu cei dragi, iar prin acest seminar dorim să aducem mai aproape această experiență pentru cei care se confruntă cu teama de a zbura. Vrem să transformăm frica în încredere și să arătăm că zborul poate fi o experiență sigură și plăcută”, spune Sebastian Radu, fondatorul proiectului și Președintele Asociația Iubim Aviația.
1 din 4 români are frică de zbor
Potrivit statisticilor realizate de fricadezbor.ro, una dintre cauzele aviofobiei este lipsa de încredere în mentenanța și condiția tehnică a avioanelor. Acesteia i se adaugă frica provocată de turbulențe și alte condiții meteo, dar și neîncrederea în gradul de pregătire și de responsabilitate al piloților.
Ediția a XVIII-a a seminarului va aduce în fața aviofobilor piloți comerciali – voluntari ai Asociației Iubim Aviația, alături de instructori de zbor din cadrul SSAvC. Cu toții le vor oferi celor prezenți răspunsuri la întrebările pe care le au cu privire la activitatea de zbor, pregătirea echipajelor, condițiile meteo și chiar aspectele psihologice care țin de aviofobie.
„Cu ocazia zilei de 7 Decembrie, celebrăm cu toții progresele extraordinare în domeniul siguranței și tehnologiei aviatice. Ne bucurăm să fim parte din demersul acestui seminar dedicate pasagerilor aviofobi, deoarece înțelegem cât de important este ca fiecare dintre aceștia să aibă încredere deplină în experiența zborului. Personalul navigant este pregătit cu cele mai înalte standarde de siguranță și profesionalism, iar această dedicare este ceea care face ca aviația să fie unul dintre cele mai sigure mijloace de transport. Prin educație și deschidere, îi putem ajuta pe cei cu teama de zbor să vadă aviația civilă nu doar ca pe o modalitate de transport, ci ca pe o poartă sigură spre noi oportunități și explorare,” spun reprezentanții Școlii Superioare de Aviație Civilă.
“Pentru că aviația este un domeniu greu accesibil, ne-am propus să îl demistificăm pentru publicul larg și să oferim informațiile menite să contribuie la relaxarea aviofobilor și la călătorii aeriene mai liniștite, pe viitor”, adaugă Sebastian RADU.
Mai multe informații despre seminar și înscriere, se regăsesc pe zborcadou.ro/nu-imi-este-frica-sa-zbor-atelier-gratuit/
Organizator: Asociația Iubim Aviația, prin fricadezbor.ro și Școala Superioară de Aviație Civilă
Partener principal: ZborCadou.ro
***
Despre FricaDeZbor.ro: Peste 800 de pasageri cu frică de zbor ajutați, din 2017 până în prezent
Inițiat în 2017, proiectul demarat în urma unei lucrări de disertație, pentru Masterul de Management Aeronautic – din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnica București, are ca scop centralizarea expertizei tuturor specialiștilor din Aviație, în ajutorul celor afectați de aviofobie și demistificarea domeniului Aeronautic în ochii publicului larg atât prin seminare offline și online, cât și prin politica editorială de interviuri cu oameni din Aviație, noutăți din domeniu și alte articole pe această temă. Până astăzi, de-a lungul celor 14 ediții desfășurate în mod gratuit pentru pasagerii cu frică de zbor, peste 600 de persoane au fost ajutate și îndrumate să călătorească cu mai multă încredere și mai informate.
Despre Asociația Iubim Aviația
Înființată în 2019, din inițiativa celor 4 membri fondatori – Sebastian Radu (specialist comunicare și jurnalist), Luminița Constantin (învățătoare), Ioana Blaj (psihiatru) și Cătălin Prală (pilot), Asociația Iubim Aviația vine în completarea proiectului fricadezbor.ro, prin organizarea de cursuri gratuite de orientare în carieră, în aviație, pentru tineri, precum și de alte activități care au ca scop promovarea domeniului în societatea civilă.
Despre Școala Superioară de Aviație Civilă
Încă din 1967, Școala Superioară de Aviație Civilă este principala instituție de pregătire din România pentru personalul aeronautic.
Mii de piloți, însoțitori de bord, tehnicieni, controlori de trafic, agenți de securitate, s-au format aici, astăzi fiind angajați ai companiilor aeriene sau aeroporturilor din întreaga lume.
O flotă de 14 aeronave și elicoptere, simulatoare de zbor certificate, sau de pregătire pentru cazuri speciale, precum și un simulator ATC, fac din SSAvC cea mai dezvoltată școală de aviație din țara noastră, care oferă școlarizare la prețuri competitive, pe o infrastructură modernă.