Urmărește-ne pe:
Image Alt

Eat Drink Stay

Poesia – probabil cel mai bun restaurant cu specific italian din București

„Există un loc în București, cu fotolii moi, de nori, alămuri pe post de candelabre, licori colorate, servite în pahare subțiri, zvelte, cu melci și scoici înotând în sosuri catifelate, cu foie gras cununat cu paste fierbinți, zuppe pescărești și tiramisu închis în bocale dulci, prețioase, tartar de ton împerechiat cu avocado… cu oameni ce n-au altă grijă decât să intre în voia celor ce le trec pragul.

Un loc în care timpul uită să curgă, lângă Șoseaua bătăilor cu flori, interbelice și literare…Un loc făcut și ținut cu dragoste, pricepere și grijă, în fiecare zi…Și, pentru că toate astea aveau nevoie de un nume, i-au zis Poesia”.

Șoseaua este Aviatorilor, iar restaurantul poate fi găsit la numărul 76, imediat la ieșirea din Piața Charles de Gaulle, spre Herăstrău și zona Caranfil.

O poezie de restaurant

Poesia se află într-o vilă cochetă, renovată cu mult bun gust, cu simț estetic, practic și pricepere de designer profesionist. Culorile de exterior, ale casei și de pe terasa-gradină sunt neutre, gri, alb, cenușiu, arcada de intrare este înconjurată de modele arhitecturale simple, iar intrarea se face prin 2 porți negre, cu geamuri și grilaje mici, pe mijloc, în fața unor trepte de marmură.

Decorațiunile exterioare dau culoare, poftă de viață și induc o atmosferă mediteraneeană sublimă, prin mese, scaune, ghivece, flori și plantele înconjurătoare, măslini, leandri, lămâi și frunze și tulpini agățătoare de diferite specii și dimensiuni.

Mesele sunt din lemn masiv, de calitate, atât afară, cât și în interior, în timp ce câteva elemente portocalii, galbene și ruginii cum sunt pernele, veiozele sau frunzele artificiale setează o imagine tomnatică specifică perioadei, acum la început de luna octombrie.

Scaunele sunt mari și cuprinzătoare, cu perne rotunde, culoare alb untos deschis și verde culoarea oului de rață, imitând la perfecțiune niște nori, pe un cer senin, curat și relaxant, în armonie perfectă cu plantele luxuriante și panourile verzi de pe ziduri și culoare de acces.

Foarte eficient este tavanul retractabil al terasei ce se poate închide rapid, atunci când plouă sau este prea mult soare.

Poezia continuă și atinge apogeul vizual luxos în interior, în cele 2 mini-saloane, precedate de un vestibul, cu alte trepte de marmură maronie, încadrate de 2 balustrade.

Picturile de pe pereți, pardoseala cu plăcuțe infinite, vitrina cu cele mai alese, sofisticate și rare vinuri, candelabrul din trompete, chitara parcă acum lăsată la odihnă după o serenadă amoroasă te uimesc, te contrariază și te obligă să-ți dorești mai mult.

A doua încăpere te atrage în prezent, în sufrageria pe care nu ai avut-o niciodată, dar pe care ai visat-o mereu. Șemineul și zidul din cărămidă apar ca un portal dintre lumi, aici avem spoturi și lămpi iluminatoare, bârne din lemn pe tavan, iar portretul lui Madame Clicquot – Grande Dame du Champagne ridică tot ansamblul la rang de artă. Oglinda cu rame aurii impune nobilitate, în timp ce mesele și scaunele completează acel du-te-vino transcendental, reamintind oaspetelui de scopul pentru care a venit, să parcurgă o altă fascinantă călătorie, de această dată pe tărâm culinar.

Rafinamentul, eleganța, mixul de modernism, futurist și patina unor vremuri apuse te îmbie să visezi în timp și spațiu, să te transpui cu gândul și cu simțurile într-un colț de Italia familiară și eternă. Totul pare un deja vu, parcă un restaurant de hotel de 5 stele de pe colinele Romei, un bistro chic de lângă Dom-ul din Milano, sau o trattoria cu parfumul renascentist al Florenței.

Cum își poți răsfăța papilele gustative la Poesia?

Mâncarea este foarte bună, spre extraordinară la Poesia Restaurant, inspirată de bucătăria italiană, un amestec de clasic cu accente de fine dining și Haute Cuisine. Ingredientele sunt de calitate, rețetele uimitoare, plating-ul aproape perfect, iar rezultatul nu poate fi decât farfuria goală și nevoia imediată de a comanda felul următor. Serviciul este excelent, ospătarii, chelnerii și personalul restaurantului roind permanent în jurul meselor.

Poți alege dintre homar și scoici Saint Jacques cu sos de unt si lămâie de Sicilia, preparat premiat la Gala Premiilor Restocracy; rulouri de ton cu avocado; salată de caracatiță cu cartofi și lime; risotto nero di sepia cu langustine; spaghetele cu roșii cherry și busuioc; paccheri cu funghi porcini și foie gras; tagliatelle al ragu, preferatele lui Samuel L. Jackson; file de ton în crustă de fistic și mac cu pesto de rucola, soia, sos de pere și blinis crocant; cod negru de Alaska cu ulei de măsline, anșoa, capere, pătrunjel și mămăligă prăjită cu parmezan; Turnedo Rossini sau foie gras pe pat de mere caramelizate, prune, sos de Cognac și portocale, conform poesia.ro

Poesia a fost cel mai premiat restaurant la Gala Premiilor Restocracy organizată în ianuarie 2020, câștigând premiul pentru cel mai bun restaurant Nord – Mediteranean din București, dar și locul 1 la secțiunea cele mai bune paste și secțiunea cel mai bun foie gras și locul 3 la cel mai bun risotto.

Poesia este considerat pe bună dreptate cel mai bun restaurant cu specific italian din București, în acest moment. De asemenea, este unul dintre puținele restaurante cu mâncare fină din multitudinea de localuri cu specific italian, după spusele criticului culinar George Butunoiu.

Câ costă experiența culinară la Poesia?

Prețurile sunt mari și foarte mari, peste media restaurantelor de profil din zonă și din oraș. Am putea spune, în acord cu pretențiile localului, cu imaginea, cu meniul și tot ce ține de acest concept. O masă în 2, cu 2 feluri de mâncare depășește 500 lei, iar daca se adaugă și o sticlă de vin sau champagne, la cină, nota de plată poate ajunge și la 1000 lei.

Starterele sunt între 48 lei, bruschettele și 300 lei Caviar Calvisius Royal, supele între 55 – 95 lei, risotto între 100-140 lei, salatele între 55 – 95 lei, pastele sunt între 70 – 230 lei, de la spaghetti cu roșii și busuioc, la cele cu homar, de înteles, acsta din urmă fiind cea mai scumpă dintre crustacee. Legat de carne, curcanul gătit cu ciuperci și brânză fontina este 95 lei, schnitzelul din piept de curcan este 120 lei, vita costă 200 lei, rața 120 lei, iar o porție de foie gras, mere caramelizate, prune, sos de cognac, piure și trufe apare în miul Poesia la 160 lei. Peștele este între 45 – 250 lei 100 g.

Vinurile sunt selectate cu mare atenție, pour le connaisseurs, din țări cu renume în producția licorii lui Bacchus, pornind de la Romania și Moldova, cu prețuri între 200-500 lei/ sticla de 750 ml. Avem titluri din Argentina, Australia, Chile, Grecia, Franța și Italia, pe regiuni, denumiri de origine controlată, SUA și Spania.

Foarte cunoscute și apreciate în întreaga lume sunt Margaux la 3050 lei/ sticlă, la Poesia, Chateauneuf-du-Pape, la 895 lei, Primitivo între 300-400 lei, Brunello din Montalcino între 500-685 lei, Amarone di Valpolicella DOC la 760 lei, dar și IGT Dal Forno Romano, la 4000 lei/ sticlă, ambele din 2017.

Champagne este prețuită între 300 și 4000 lei/ sticlă, în functie de gust, calitate, nume și renume. Prosecco, cu cel mai cunoscut nume Valdobiddene, costă la Poesia între 200-400 lei.

Foto https://www.facebook.com/lebabbucharest

Alte restaurante cu pretenții în zona Charles de Gaulle

  • HARE, la intrare în Parcul Herăstrău, în locul fostului Quattro Stagioni, bistro de zi -bucătărie urbană și cocktail bar seara și noaptea
  • LA SAMUELLE, cu bucătărie internațională, gourmet, cu bun raport calitate preț, vilă modernă, terasă umbroasă, colorată, pe timpul verii
  • LE BAB, bistro modern, situat într-o vilă cu arcade superbe, cu preparate de inspirație libaneză și orientală, dar foarte moderne și gustoase. Atmosferă senzațională, cu vibe de Olanda. O a doua locație LE BAB, se află in Centrul Vechi din Capitală, lângă Caru cu Bere.

Foto FarAway.ro

 

Adaugă un comentariu

faraway
Follow us on
WordPress Cookie Notice de la Real Cookie Banner